söndag 29 mars 2009

Blåsippan ute i...

...backarna står - jodå, så är det allt! Idag har vi varit ute på promenad/picknick i skogen i flera timmar i det underbara vårvädret. Titta bara här vad vi såg:
.

.
Visst är den otroligt söt? Både blåsippor och citronfjärilar såg vi vid flera tillfällen så vi bestämde oss raskt för att nu är våren här! Kan passa på att visa ett par bilder från "vårt" vattenfall också. Vi bor alltså bara några hundra meter från ett ganska maffigt vattenfall. Här är tjejerna nästan vid toppen av fallet. Brukar inte lägga ut bilder på dem normalt, men de är ju på avstånd och man ser ju inte hur de ser ut. De slänger pinnar i vattnet och följer deras färd i vattnet, tänk att det är så oemotståndligt roligt!
.

.
Nästa bild visar fallet uppifrån. Det är fullständigt omöjligt att återge det på foto, vi har försökt många gånger men bilderna blir så "platta". Kan berätta att från det punkten där jag fotar och ända ner till sjön är det ca 60-70 m, men det är som sagt hemskt svårt att fånga på bild. Edit: maken kom och tittade på bilden och konstaterade, som vi gjort så många gånger förut, att "Näe, det ser ju ut som en liten bäck på bild!".
.

.
Hur som helst så var det riktigt skönt ute i skogen idag. Har ett kort att visa också, men det tar jag en annan gång.
.
=o) Muffin

4 kommentarer:

Karina sa...

Hvor ser der smukt ud oppe hos jer.Det lyder godt, at foråret er på vej. Her i Danmark har det haglet med STORE hagl i dag, så jeg var begyndt at tvivle ; ) : )
Fortsat god søndag.

Rimna sa...

Vilka härliga vårbilder!!!

Tack för din fina ord!
Såg dina alster på DF och du är fantastisk!

Kram

Anonym sa...

Heja blåsippan med flera!

Fru T

Angel sa...

Supersnygga naturbilder! Och iom att du förklarar fallet i meter, så kan man plötsligt ana sig till mäktigheten i själva vattenfallet =)
Tror jag det att det är roligt att följa pinnarnas väg! ;-)
Här var det vinter imorse, höst under dagen och vår nu på kvällen?! Ja, lite scizo blir man allt på detta sk vårvädret..

Kram / Angelica